sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Jauhelihaperunasosevuoka

Jauhelihaperunasosevuoka 

(Riittää noin 8:lle, eli meille helposti kahdeksi ruuaksi - valmistusaika noin 1,5h)

Mitä tarvitset?
n. 1 kg kuorittuja perunoita (kuorineen noin 1,3 kg)
50 g voita
1/2 tl suolaa
2-3 dl maitoa tai sen verran, että soseesta tulee vellimäisen löysä
400 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna
n. 1/2 tl suolaa
(1 tl paprikajauhetta)
1/4 tl pippurisekoitusta tai mustapippuria myllystä
2 munaa

Kuori ja pilko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää joukkoon margariinia tai voita, suolaa ja maitoa niin, että soseesta tulee vellimäisen löysä. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta suolalla (paprikajauheella) ja pippurisekoituksella. Yhdistä jauheliha-sipuliseos perunasoseeseen. Riko joukkoon kaksi munaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kaapista löytynyt juustoraaste päätyi tämän vuuan pinnalle.


Alkuperäisohje on Hellapoliisin ja sieltä seuraavat vinkit:
Käytä vaihteeksi broilerin tai kalkkunan jauhelihaa tai vaikkapa poroa tai hirveä. Broilerin ja kalkkunan jauhelihaa voit maustaa rohkeammin ja käyttää vaikkapa currya ja valkosipulia. Käytä soseeseen jauhoisia perunalajikkeita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti