Kolamaustettu pulled pork


Pulled pork eli nyhtöpossu on yksi meidän perheen aikuisten suosikkiruokia. Tästä ohjeesta tulee taatusti hyvä possu, mutta vielä parempaa saa, jos kastikkeen keittää lopuksi kasaan ja sekoittaa nyhdetyn lihan joukkoon ja kuumentaa vielä kastikkeen kanssa. Rasva kannattaa kuoria pois, onnistuu helpoiten jos jäähdyttää kastikkeen välissä.

Tän etu on se, että kun kerran näet vaivan tehdä ruuan, niin pariin päivään ei tartte ku keittää riisiä, makaronia, tms.

Kolamaustettu pulled pork

Riittää ruokaa moneksi päiväksi

Mitä tarvitset?

n. 1 kg:n painoinen pala porsaan niskaa
suolaa
Mausteliemi:
3 rkl tomaattipyreetä (meillä ei ollut)
½ l kolajuomaa (ei light) (laitettiin melkein tuplasti tää, että liha peittyi paremmin)
1 dl lihalientä
2 rkl chilitahnaa
1 tl kanelia
1 rkl korianterinsiemeniä  (meillä ei ollut)
2 tl suolaa

Lisäksi:
4 sipulia
8 valkosipulinkynttä

Ota possu huoneenlämpöön. Hiero sen pintaan suolaa ja anna lämmetä työpöydällä pari tuntia ennen uuniin laittamista.

Sekoita mausteliemen aineet ja kaada ne pataan. Lisää pataan myös ronskisti leikatut sipulit ja valkosipulit. Upota possu liemeen. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna pata levyllä kiehuvaksi. Nosta kuuma pata uuniin. Pidä pataa 200-asteessa noin puoli tuntia ja laske lämpötila 120 asteeseen. Pidä pataa uunissa noin neljä tuntia tai kunnes liha on ylikypsää. Valele lihan pintaa välillä liemellä, jos se ei uppoa nesteeseen.

Colaliemi kiehuu kasaan ja karamellisoituu kiehuessaan uunissa. Revi ylikypsä liha säikeiksi ja sekoita kastikkeeseen. Tarjoile valmis liha salaatin kanssa tai burgerien tai hodarien välissä.

Meillä syötiin hampurilaisen välissä coleslawn ja suolakurkkujen kanssa.


Alkuperäinen ohje: Kolamaustettu nyhtöpossu

Kommentit