tiistai 20. maaliskuuta 2018

Marthan tomaattipasta

Tämän reseptin julkaisen poikkeuksellisesti ennen kokeilua, ihan siksi etten vaan unohda. Alkuperäinen ohje täällä.

Marthan tomaattipasta (one pot pasta!)

Neljälle, valmistuaika noin 20 minuuttia

Mitä tarvitset?
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
350 g pastaa (esim. spagettia)
400 g kirsikkatomaatteja tai 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiveja
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl cayennepippuria
2 tl oreganoa
8 dl vettä

Lopuksi
mustapippuria myllystä
1/2 ruukku basilikaa
1 1/2 dl parmesaaniraastetta

Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Pane ne pastan, tomaattien, oliivien, liemikuutioiden, öljyn ja mausteiden kanssa isoon paistokasariin tai kattilaan. Kaada vesi päälle. Peitä kypsennysastia kannella, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Sekoittele aineksia pari kertaa kypsennyksen aikana. Keitä kunnes pasta on sopivan kypsää. Lisää pippuria mausteeksi. Revi basilika ja lisää se parmesaaniraasteen kanssa pastan sekaan, sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti