Koskenlaskijan ahvensoppa

Ahvenfileistä tehty soppa sattui mieheni silmään Yhteishyvä-lehdestä. Pakastealtaasta oli ahvenet loppu, mutta onneksi kaupasta löytyi tuoreitakin.

Koskenlaskijan ahvensoppa

(Neljä annosta, valmistusaika noin 45 minuuttia)

Mitä tarvitset?
300 g ahvenfileitä (pakaste)
1 fenkoli
1 sipuli
6 - 8 perunaa
2 porkkanaa
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
5 maustepippuria
150 g sulatejuustoa
ripaus suolaa, tarvittaessa
1 ruukku tilliä

Ota jäiset ahvenfileet huoneenlämpöön sulamaan. Halkaise fenkoli, poista kanta. Silppua fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja kuutioi porkkanat. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, pippurit ja kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Lisää sulatejuusto paloina tai nokareina keittoon. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut. Puolita kohmeiset ahvenfileet ja lisää ne keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton hautua kannen alla 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua tilli ja ripottele se keiton pinnalle.




Lähde: Yhteishyvä

Kommentit