perjantai 29. elokuuta 2014

Paluu arkeen: kiinalaista kanaruokaa

Kesä on ohi, syksyn sateet täällä ja ruuanlaittoinnostus etsittävä taas jostain... Tällä viikolla onnistuin ihan soveltamaan päästäni ohjeen, joten eikun jakoon!

Kiinalainen kanaruoka (Keksikää tälle joku nimi :D)

(noin 4-6:lle, valmistusaika noin puoli tuntia)

Mitä tarvitset?
400g broilerin jauhelihaa
1 parsakaali
2 porkkanaa
1,5 dl riisiä
3 dl vettä
(luomu kasvisliemikuutio)
valkoisia isoja luomupapuja (esim. go green)

Pese ja pilko parsakaali pienemmäksi. Kuori ja pilko porkkanat kolikoiksi. Paista broilerin jauheliha. Lisää paistamisen aikana kasvikset. Paista kana kypsäksi. Lisää riisi. Kuullottele hetki ja lisää vesi (ja kasvisliemikuutio), anna kiehua riisipaketissa mainitun keittoajan verran (n. 12min?). Huuhtele pavut huolellisesti ja lisää ruokaan. Kuumenna. Valmista ja maukasta tuli, eikun syömään!

Keittelin samoista tarpeista (paitsi pavut ja kasvisliemi) 6kk-neitiselle ruuan viereisessä pikkukattilassa. Haarukalla soseutettuna kelpasi välttävästi, hienompana soseena hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti