tiistai 30. syyskuuta 2014

Uunikanaa

Helpoista helpoimmat ruuat pääsevät taas oikeuksiinsa syksyllä, kun tekee mieli kokata enemmän uuniruokia. Tässä yksi simppeliohje, mihin saa helposti vaihtelua lisäämällä esimerkiksi porkkanapaloja, oliiveita, paprikakuutioita tai vaikka wokvihanneksia.

Uunikana

(Noin neljälle, valmistuaika tunnin verran)

Mitä tarvitset?
Öljyä
2dl riisiä
Kananrintafileitä noin yks per ruokailija
2 dl kermaa
150g creme fraiche
Kanafondia, kasvisliemikuutio tms.
1-3dl vettä
Mausteita (esim. itse laitoin luomucurrya)
(suolaa)

Laita uuni lämpiämään 200°C. Öljyä uunivuoka. Kaada raaka riisi pohjalle. Liota kuumaan vesitilkkaan (esim. 1dl) fondi tai liemikuutio. Sekoita toisessa astiassa kerma, creme fraiche, liemiaines, uunivuuan koosta riippuen 1-3dl vettä ja mausteet. Kaada uunivuokaan. Kypsennä 200°C 45-60minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä.

Makuja ja vaihtelua saa erilaisilla mausteilla tai sekaan viskattavilla lisukkeilla. Pekonikin voisi tehdä kivan säväyksen... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti