Herkullinen sushikulho

Meidän Perhe -lehden elokuun numerossa oli ihanan herkullisen sushikulhon ohje. Vähän tuunaattiin matkalla ja hyvää tuli!

Sushilautanen

Neljälle, valmistusaika noin 60 minuuttia
Mitä tarvitset?
4 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
5 dl vettä (tai riisin ohjeen mukaan)
2 rkl riisiviini- tai valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
300g tuoretta lohta (käytimme kylmäsavulohta)
1/2 kurkku
1 porkkana
1 avokado
1 kevätsipuli (tai kesällä sipulinvarsia)
1 dl edamame-papuja (pakasteesta)
2 rkl seesaminsiemeniä
wasabia
soijakastiketta
gari-inkivääriä

Huuhtele riisi siivilässä, kunnes pois valuva vesi muuttuu kirkkaaksi. Mittaa riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laita kansi päälle ja laske hellan lämpö ihan pienelle. Anna riisin hautua vielä 10 minuuttia (tai keitä riisi pussin ohjeen mukaan).

Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Erottele riisistä sormiruokailevan vauvan annos. Sekoita mausteliemi riisin joukkoon ja anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä nauhoja ja kääri nauhat rullalle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä nauhoja. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja sulata edamame-pavut. Kurkun keskustat jäävät kätevästi sormiruokailjan ravinnoksi, samoin pihistä muutama avokadopala hänelle.

Levitä jäähtynyt riisi laakeaan tarjoiluastiaan. Asettele riisin päälle lohet, kurkut, porkkanat, avokadot, kevätsipulit ja edamame-pavut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä (meillä niitä on vain toisen lohirivin päällä, sillä toinen isommista lapsista ei suostu niitä syömään). Tarjoile sushilautanen wasabin, soijakastikkeen ja gari-inkiväärin kanssa.

Pakko sanoa, että sushia rakastavana tästä tuli ihan supersuosikki välittömästi - joko tehdään uusiksi?

Niin herkullisen näköistä - mistä raaskii aloittaa?
Vauva sai ruokaa samalla
Lähde: Meidän perhe -lehti, 08/2018

Kommentit