Nuudelikulho

Mökillä tehtiin tammikuussa mifu-kulhoja, maaliskuussa kokeiltiin samantyylistä sapuskaa tofulla ja kanalla. Näihin voi säveltää sitten mitä vaan oman maun mukaan. Ainakin kylmäsavulohiversio alkoi houkuttaa allekirjoittanutta... Resepti tulee jakoon nyt vasta elokuussa, sillä olin yksinkertaisesti unohtanut tämän.

Nuudelikulhot

Suhteuta määrät syöjien määrään, valmistusaika noin tunti (Huom! Laita tofut marinadiin jo aamulla)

Mitä tarviset?

Lasinuudeleita
Tuoretta chiliä
Kanaa
Tofua
Parsakaalia
Kevätsipulia
Paprikaa
Kurkkua
Porkkanaa
Avokadoa
(Seesaminsiemeniä)
0,5 dl Mirin riisiviinietikkaa
3 valkosipulin kynttä
0,5 dl soijaa
1 tl hunajaa


Kuivaa tofu hyvin painelemalla sitä esimerkiksi talouspaperien välissä. Laita tofut marinoitumaan haluamaasi mausteliemeen aamulla.

Laita parsakaalit uuniin 225 asteeseen kevyesti öljyttyinä (ehkä noin 10min) ja nuudelit keittymään. Niiden valmistuessa paista kana ja viipaloi se vähän jäähtyneenä, ruskista tofu, raasta kurkku ja porkkana nauhamaiseen muotoon, pilko muut vihannekset. Kastikkeen voi tehdä valmiiksi pannulla kuullottamalla öljyssä 3 puristettua valkosipulin kynttä ja lisäämällä siihen 0,5 dl Miriniä ja saman verran soijaa. Lopuksi mukaan sekoitetaan vielä teelusikallinen hunajaa. Kastiketta voi seoitella pannulla niin kauan, että se ehtii vähän kiehahtaa. Lopulta kaikki ainekset voi asetella haluamallaan tavalla lautaselle ja ripotella seesaminsiemeniä päälle.

6-vuotiaan kasaama versio

4-vuotiaan kasaama versio

Allekirjoittaneen kulho

Alkuperäinen resepti: Ravitseva nuudelikulho

Kommentit