maanantai 9. helmikuuta 2015

Kaalipata

Kauniin pakkaspäivän lämmittäjäksi kaivattiin jotain suht helppoa. Kaivoin Kotiruoka-kirjan kaapista (vuodelta 2000) ja eikun vähän mukaillen hommiin.

Kaalipata

(noin 8 tai riittää hyvin neljälle kahdeksi kertaa, valmistusaika noin tunti)

Mitä tarvitset?
500-1000g kaalia, riippuu miten "kaalista" haluat
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
4 porkkanaa
400 g jauhelihaa
5-6 dl vettä tai kasvis/lihalientä
2 tl suolaa
1 dl riisiä
2 rkl siirappia
lipstikkaa, meiramia, kirveliä - mitä yrttiä nyt sattuu löytymään

Hienonna kaali ja sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat lanteiksi. Ruskista jauheliha kevyesti padan pohjalla ilman rasvaa (tai kookosöljyssä kuten mie tein). Lisää kasvikset, vesi, suola ja riisit. Hauduta pataa kannen alla noin 20-40min (talvikaali vaatii enemmän aikaa kuin kesäkaali). Lisää loput mausteet ja tarkista maku, jos tuntuu raa'alta ja vesi on vähissä niin sitä voi hyvin lisätä.

Kaalipata tarjoiltiin tänään jäisten puolukoiden kanssa.

Ps. 3-vuotias söi pelkät jauhelihat. Koska: en tykkää kaalista, en maista mitään porkkanaa ja en tykkää puolukoista. Maistoi se kuitenkin kaksi palaa kaalia, kun kerroin miten paha mieli äitille tuli, kun tein ruokaa eikä hän viitsi edes maistaa vaan sanoo suoraan ettei tykkää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti