tiistai 10. helmikuuta 2015

Rapeita kalapaloja (ja nopea remoulade-kastike)

Joskus ei vaan jaksa. Tai ehdi. Silloin miun päivän pelastaa pakastimesta löytyvät rapeat kalapalat. Ne uuniin ja jos ehtii niin perunat kiehumaan ja jos ei huvita niin makaroonia kattilaan. Tänään bongasin paketin takaa myös remoulade-kastikkeen ohjeen. Meillä vedeltiin tänään hyvällä ruokahalulla napaan ketsupin kanssa, mutta ens kerralla ostan tarpeet myös kastiketta varten.

Kertokaapas muuten, meillä harvoin syödään eineksiä, mutta lasketaanko nämä? Ei sillä väliä ole, kunhan pohdiskelin. Toinen kysymys, jonka vastausta sen sijaan vähän pelkäänkin (enhän haluaisi luopua tästä ruuasta): onko joku näissä käytetyistä kalalajeista vastoin kestävää kalastusta? Noissahan usein on seitiä, alaskan seitiä tai kummeliturskaa.

Rapeita kalapaloja (ja nopea remoulade-kastike)

(Neljälle pieniruokaiselle tai 2-3 hengelle, valmistusaika noin 20min)

Mitä tarvitset?
1 pkt Paneroituja kalafileitä / pakaste (esim. Findus 4 Kullanrapeat kalafileet)
perunoita, makaronia, ...

Remoulade-kastike:
200 g creme fraiche
3 rkl kurkkusalaattia
2 tl sinappia
2 tl hunajaa
(1 porkkana)

Sekoita aineet keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa. Halutessaan sekaan voi laittaa raastettua porkkanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti