Itsetehdyt kalapuikot

Kalapuikot yleensäkin olen kokenut suht "puhtaiksi" eineksiksi, mutta empä ollut ikinä ennen tehnyt niitä itse. Kun Pirkka-lehdestä sattui silmään aika helppo ohje, niin pakkohan sitä oli kokeilla. Meidän kaupasta vaan ei löytynyt pankojauhoja, joten soveltamiseksihan se meni.

Kalapuikot

noin 4-6 hengelle, valmistusaika (noin 2h sulamiseen plus noin 30min valmistukseen)

Mitä tarvitset?
1 ps (400g) Pirkka alaskanseitifileepaloja (pakaste)
3 dl pankojauhoja / itse käytin 3 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
1,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
n. 1 dl öljyä paistamiseen

Sulata fileet pakkauksen ohjeen mukaan (Varaa tähän riittävästi aikaa!). Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi (suurimmat fileet 4-5 osaan). Riko sen jälkeen munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa toiseen kulhoon pankojauhot, suola ja mustapippuri.

Leivitä kalapalat kastamalla ne ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa.

Paista kalapuikot pannulla runsaassa öljyssä (varo ettei öljyä ole liian vähän). Kääntele välillä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kala on kypsää (valkoista ja irtonaista). Paistoaika vaihtelee kalapalojen koon mukaan, mutta noin muutama minuutti per puoli.

Ohjeen mukaan vaikka muussin kanssa tarjolle, mutta meillä oli pakastealtaasta kaivettuja lankkuperunoita ja itsetehtyä valkosipulimajoneesia. Laitan sen ohjeen vähän myöhemmin jakoon. Upposi hyvin isoille ja pienille tämä yhdistelmä, joka on ihan täydellinen vaikka lauantain päivällisenä. Ja maistuihan ne nyt sata kertaa paremmilta mitä kaupasta ostetut...

Pitäisi etsiäkin jostain sitä hienoa "sanomalehtileivinpaperia" ja korit, niin saisi tarjoiltua kotonakin näyttävämpiä annoksia. 

Kommentit