Tomaattinen jauhelihakeitto

Piti kehitellä kakkoskeittiössä jotain helppoa ja riittoisaa ruokaa, joka olisi mukava ottaa mukaan kerhoevääksikin. Ainaisen jauhelihakeiton sijaan päätin vähän soveltaa, joten syntyi tomaattinen jauhelihakeitto, joka aivan itsekseen jalostui niin, ettei seuraavana päivänä tarvinnutkaan syödä samaa ruokaa - selviää lopuksi miten.

Tomaattinen jauhelihakeitto

(Valmistusaika noin reilu puol tuntia, riitti meillä helposti 2x3 syöjälle)

Mitä tarvitset?
400g jauhelihaa
2 isoa porkkanaa
1 valkosipulin kynsi
n. 1 litra vettä
kasvisliemikuutio
2 hlön annos spagettia tai rakettispagettia
1/2 tuubia tomaattipyrettä
hernemaissipaprika
mustapippuria
pizzamaustetta




Ruskista jauheliha kattilan pohjalla. Paloittele porkkanat ja hienonna valkosipuli ja lisää pannulle. Kuullota hetki. Lisää vesi sekä kasvisliemikuutio paloina. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Lisää tomaattipyre sekä spagetit (pitkät kannattaa pätkiä suuhun sopivammiksi). Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää hernemaissipaprika ja mausteet, kiehauta. Valmista tuli.



... entäs se sovellus? Meillä tästä oli hävinnyt yön aikana jääkaapissa tuo ylimääräinen vesi, joten seuraavana päivänä syötiin kerhossa italianpataa. Sain kiitosta muilta äiteiltä siitä, miten hyvin olin onnistunut soveltamaan ruoan tähteistä uuden ruuan, mutta enhän se minä ollut - lapsillekin oli kivempaa sanoa, että yönaikana tapahtui taikatemppu! ;) Mutta se siitä omaperäisestä tomaattisen jauhelihakeiton reseptistä, italianpataahan se taisi tutummin olla - tällä kertaa vaan reilummalla vesimäärällä.

Kommentit