Intialainen mangokana

Tämä ruoka syntyi tänään ihan hatusta heitettynä lähinnä soveltaen menetelmää sitä-mitä-kaapista-löytyy. Mies oli ostanut paketin kanaa ja sen kaveriksi mustapekkakermaa (helppo ruoka sekin), mutta tänään lapsenhoitoavuksi saapunut mummi välttelee maitotuotteita, joten kehittelin ihan oman reseptin ja sepäs osottautui sen verran hyväksi, että nuhanenäinen taaperokin ilmoitti ruokapöydässä: "Namnam, äiti tää on hyvää."

Intialainen mangokana

(Valmistusaika noin 15min, riittää noin neljälle)

Mitä tarvitset?
300g broilerinfileesuikaleita
kookosöljyä
1 valkosipulinkynsi
kourallinen cashewpähkinöitä
0,5 dl mantelirouhetta
2 dl vettä
1 rkl maizenaa
4 rkl mangochutneyta
1 tl kardemummaa
1 tl Garam masala -mausteseosta
ripaus suolaa

Pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Ruskista broilerisuikaleet pannulla kookosöljyssä. Lisää pilkottu valkosipuli ja pähkinät sekä mantelit. Vahdi etteivät pähkinät pala pinnalta! Lisää 1dl vettä pannuun ja valmista suurus lasiin (1dl kylmää vettä ja maizena sekaisin). Kaada sekaan ja sekoita keitellen n. 3 minuuttia. Mausta ruoka ja tattadaa valmista tuli!

Sekaan sopisi hyvin myös porkkana esim. ohuina tikkuina tai joku muu kiva kasvis.

Meillä tämä syötiin couscousin kanssa, joka valmistui ruuan ohessa superhelposti. 2dl täysjyvä-couscousia kulhoon, ripaus suolaa ja sinne sekaan 2 dl kiehuvaa vettä vedenkeittimestä, kansi päälle, anna muhia 6 minuuttia, sekoita ja tarjoile.

Meillä ei ollut tarpeeksi cashew-pähkinöitä, joten mukaan eksyi muutama kokonainenkin manteli.
Mangochutneyta vastaavat maut saat toki myös käyttämällä ihan mangoa ja inkivääriäkin.

Kommentit