maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kotkot-kanakeitto

Kotkot-kanakeitto

(noin kuudelle, valmistusaika vajaa tunti)

Mitä tarvitset?
1 l vettä (1 tl suolaa) (1/2 tl mustapippurirouhetta)
3 (n. 200 g) Pirkka porkkanaa
pala (n. 80 g) palsternakkaa
6 (n. 400 g) Pirkka perunaa, vihreä pussi
1/2 ps (á 200 g) Pirkka maissia
10 cm pätkä purjoa
1 tl basilikaa
n. 300 g Pirkka marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1/2 tl paprikajauhetta
persiljaa

Pese ja kuori juurekset. Viipaloi porkkanat ja kuutioi palsternakka. Lohko perunat veneen mallisiksi. Suikaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Pane kiehuvaan veteen porkkanat, palsternakka ja perunat sekä halutessasi suola ja mustapippuri. Keitä 15-20 minuuttia. Ruskista sillä välin öljyssä broilerisuikaleet ja mausta ne paprikajauheella. Lisää keittoon maissit, purjosuikaleet ja basilika sekä broilerisuikaleet. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia. Koristele keitto tuoreella persiljalla. Tarjoa leivän kanssa.

Kanakeiton valmistumista odotellessa olivat myös pikkuneidin tutit kiehumassa.

Lähde: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kotkot-kanakeitto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti