Raejuustoletut

Raejuustoletut on ihan passeli aamu- tai iltapala. Taikinasta teräkseksi valmennuksen myötä entisiä iltapaloja on alkanut miettiä myös aamupalavinkkelistä ja raejuuston ansiosta tämäkin toimisi hyvin aamiaisella. Lyhyesti Kaisa Jaakkolan proteiiniajatus: aamupalalla kannattaisi syödä proteiinipitoista ruokaa, jotta saa virtaa päivään - ja siirtää aamupuuro vaikka päivälliseksi, sillä hiilarit lisäävät mm. serotoniinin tuotantoa ja saavat meidät väsymään. Eli. Eikun pihviä poskeen aamupalalla... Tai raejuustolettuja ;)

Raejuustoletut

(10-16 kpl, aikaa kuluu noin puolisen tuntia)

Mitä tarvitset?
2 Pirkka Luomu kananmunaa
1 tlk (200 g) Pirkka raejuustoa
1 dl Pirkka vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl öljyä
Paistamiseen öljyä tai voita

(Alkuperäisessä ohjeessa nämä syödään hunajan ja klementiinien kanssa, meillä laitettiin päälle hilloa. Marjatkin toimisivat hyvin!)

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon raejuusto, jauhot, suola ja öljy. Kuumenna lettupannu (tai tavallinen paistinpannu) ja lisää pannulle rasva. Levitä taikinaa pannun lettusyvennyksiin tai nostele pieniä kököjä isommalle pannulle. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi noin 2 minuttia/puoli. Pidä letut kuumana esimerkiksi folioon käärittynä.

Hyvältä maistuivat banskunkin kanssa.


Lähde: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/raejuustoletut/

Kommentit

  1. Nää menee meillä kokeiluun. Tein joskus sellasia rahkalettuja, jotka oli tosi hyviä. Ohje oli jostain sanomalehdestä ja harmi vaan että kadotin sen heti. Jotain raejuustopannukakkua olen myös tehnyt meillä joskus ja se oli myös ihan hyvää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti