Ananasbroileririsotto

Ennen kuin joku ehtii kommentoimaan, voin jo kertoa valmiiksi tietäväni, ettei seuraava ruokalaji täytä varsinaisia risoton kriteereitä. Tässä blogissa ei kuitenkaan tehdä gourmeeta vaan arkiruokaa, joten meille tämä kelpaa varsin hyvin. Toivottavasti teillekin. Kutsukaa sitten vaikka riisiruuaksi, jossei risotto-sana kelpaa.

Ananasbroileririsotto (ehkä noin 4 annosta) 

Valmistusaika noin puolisen tuntia, riippuen riisin kypsymisajasta (tarkista paketista).

Mitä tarvitset?
400 g broilerin ohuen ohuita fileitä
1 sipuli
2 dl risottoriisiä, täysjyväriisiä tai muuta riisiä
1 kasvisliemikuutio
n.7 dl vettä
1 pss herne-maissi-paprikaa
1 prk ananasta
(suolaa ja) pippuria maun mukaan
öljyä paistamiseen

Aloita ruskistamalla broilerit kypsäksi. Siirrä syrjään ja mausta suolalla ja pippurilla. Pilko sipuli. Kuullota hienonnettu sipuli ison kattilan pohjalla tilkassa öljyä. Lisää riisit ja kuullota niitäkin hetki. Lisää vähän vettä (ehkä 2dl) ja kasvisliemikuutio ja anna imeytyä. Lisää loput nesteestä ja anna kiehua kannen alla, kunnes riisi on melkein kypsää. Pilko broilerit tällä välin suikaleiksi. Lisää herne-maissi-paprika, broilerit ja ananakset paloina sekä tarvittaessa lisää mausteita. Hauduta kypsäksi.

  • Jos haluat, voit toki käyttää valmiita broilerin fileesuikaleita tai jos haluat tinkiä, niin tottakai halvempaakin sorttia. Itse suosin noita maustamattomia ohuen ohuita fileitä, sillä niissä harvoin on mitään ylimääräistä.
  • Kasvisliemikuutio kannattaa valita luomuna (natriumglutamaattia vältellen), hiivauutetta tuossa luomussakin valitettavasti usein on.
  • Paistamiseen suosittelen öljyksi kylmäpuristettua luomukookosöljyä (ei sitä munkinpaistorasvaa vaan esim. tätä - ei ole maksettu mainos, meillä vaan sattuu olemaan just nyt tuota itsellä kaapissa :D). Se ei jätä juurikaan kookoksen makua ruokaan, mutta kestää paistamista parhaiten ja tekee kropalle hyvää.


Kommentit

  1. Mie paistan kanan yleensä ihan kokonaan ilman rasvaa :) Meil oli muuten eilen melkeen tollasta samanlaista, ananas vaan puuttui ja seassa oli vielä creme bonjour kolmen sipulin purkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos on hyvä pannu niin rasvaa ei tosiaan paistamiseen välttämättä tarvitse ollenkaan, hyvä pointti!

      Ja pitää koittaa itsekin tuunata tätä ens kerralla maustetulla kermalla tai tuorejuustolla. Nam!

      Poista

Lähetä kommentti