Mitä meillä tänään syötäisiin?

Kun äitiysloma alkoi, iski ahdistus. Mitä meillä tänään syötäisiin? Kotona ruokaa vaativat 2,5-vuotias taapero, isukki ja minä, toistaiseksi möhömahainen äiti. Siinä vaiheessa, kun ruokakaupassa pyöritin listaa: jauhelihakastike, broileria, kalapuikkoja. Ja yritin olevinaan aina jollakin tapaa jalostaa tätä kolmen ruokalajin noidankehää, oli aika keksiä arkea helpottava ratkaisu.

Lainasin kirjastosta kasan keittokirjoja, tutkin lehdistä päiväkotien ja koulujen ruokalistoja, selasin ystävien reseptikansioita läpi ja sain aikaan listan noin 100 erilaisesta lapsiperheille sopivasta ruuasta. Tarkoitus oli/on tehdä näistä meidän perheen tarpeisiin sopiva kuuden viikon kiertävä ruokalista välipaloineen kaikkineen, mutta kun useampi perheellinen tuttava päivitteli saman ongelman kanssa, mietin, että miksen jakaisi näitä kaikkien kanssa ja alkaisi kirjoittaa ruokablogia, joka on suunnattu lapsiperheille. 


Siis... Niille pienille nirppanokille, jotka annoksen eteen saatuaan kohteliaasti sanovat: "Kiitos, ei kykkää." ja yrittävät liueta paikalta. Niille vanhemmille, jotka yrittävät kotona pähkäillä mitähän tänään kaapista löytyisi tai kaupasta osaisi ostaa. Niille perheille, jotka yrittävät loihtia ruuan yhden Tuomas Veturin, Palomies Samin, tai Pikkukakkosen aikana pöytään, ennenkuin nälkä yllättää kullanmurut ja kiukuttelu karkaa lapasesta. (Ja hei, tervetuloa lukijaksi, vaikket itseäsi yllä olevasta listasta löytäisikään.)


Blogi elää alkuun jännittäviä aikoja, sillä kirjoittajan laskettu aika on huomenna. Olkaa siis alkuun kärsivällisiä, niitä reseptejä alkaa kyllä tänne tippua :) Ja vielä varoitus. Tästä blogista on siis turha tulla etsimään fine dining -annoksia... 


Sen sijaan heittäydy lukijaksi, jos etsit reseptejä simppelistä kotiruuasta.
Tässä ei tosin olla kotona, vaan pitsalla ;)

Kommentit