Tonnikalakiusaus

Tonnikalakiusaus (6-8 annosta)

Valmistusaika noin 1 tunti.

Mitä tarvitset?

1kg peruna-sipulisekoitusta pakastealtaasta
2 prk tonnikalaa paloina vedessä
n. 2-4dl ruokakermaa
sitruuna-pippuria tai mustapippuria
juustoraastetta pinnalle

Kaada uunivuokaan peruna-sipulisekoitus. Valuta tonnikaloista vesi pois ja lisää vuokaan. Sekoita. Lisää mausteeksi maun mukaan sitruuna-pippuria tai mustapippuria, kaada ruokakerma(t) päälle. Sekoita vielä tarvittaessa. Lisää pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes ruoka on alkanut hyytyä ja juusto saada väriä.
 • Käytä ruokaan 1-2prk ruokakermaa, oman maun mukaan.
 • Suosittelen käyttämään tonnikalaa paloina vedessä, sillä ne öljyt mitä niissä tonnikaloissa on, muistuttaa lähinnä auton moottoriöljyjä, enkä itse niitä omaan kroppaani, saati lapseni elimistöön laittaisi.
 • Juuston voit jättää pinnalta pois, mikäli se ei kuulu jälkikasvusi suosikkeihin tai laittaa vaikka vain puoleen vuokaan.

Kommentit

 1. tonnikalaa vedessä on hirveen pahaa...olen ostanut lidlistä tonnikalaa auringonkukkaöljyssä tai oliiviölyssä...tiiä sit kui vaarallisia ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko kokeillu maustaa tonnikalaa purkista ottamisen jälkeen joko mausteilla tai oman maun mukaisella ruokaöljyllä?

   Siinä on nimittäin semmonen jippo (voi kun löytäisin lähteen...) että se öljy, mitä sinne purkkeihin laitetaan ei siis ole mitään kylmäpuristettua oliiviöljyä vaan useimmiten halvinta ja sen myötä myös heikkolaatuisinta mitä löytyy. Olen myös jotenkin ymmärtänyt, että tonnikalat valmistettaisiin niin, että purkkiin pannaan kala raakana ja sitten sitä suljettua purkkia vasta kuumennettaisiin, jolloin siis kala kypsyisi ja bakteerit kuolisivat?? Tällöin nuo huonolaatuiset öljyt kärsivät vielä entistä enemmän.

   Korjatkaa lukijat, jos teillä on toista tietoa. Tämän asian suhteen olen mielelläni väärässä... :/

   Poista

Lähetä kommentti