Halloumi-burgerit ja tsatsiki

Tässä toimiva iltapala, joka upposi taaperollekin kun jätettiin pois salaatti ja raaka sipuli. Tämä siis tämän viikon toinen ruokapirkka-testi.

Halloumi-burgerit

(4 annosta, valmistusaika melkein tunti)

Mitä tarvitset?
1 pkt (4 kpl/300 g) Pirkka kiviuunisiemensämpylöitä (ei löydetty, joten käytettiin muita)
1 pkt (250 g) Pirkka grilli- tai halloumijuustoa
öljyä paistamiseen
1 (100 g) tomaatti
1/2 (50 g) punasipuli
1/2 ps Pirkka suomalaista jääsalaattia

Tsatsiki

(100 g) kurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 tlk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
(1/2 dl minttua hienonnettuna - meillä ei ollut ja ihan maukasta oli silti)
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin maustumaan.

Viipaloi grillijuusto 8 osaan ja paista juustoviipaleet pannulla pienessä öljytilkassa kauniin ruskeiksi. Paista sämpylät uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja suikaloi kuorittu punasipuli.

Halkaise sämpylät ja kokoa hampurilaiset siten, että kuhunkin hampurilaiseen tulee salaattia, kaksi juustoviipaletta, sipulia, tomaattia ja tsatsikia.


Äärettömän huono kuva, mutta oli kiire syömään (ja oli jo ennen kuvaustakin, ennekuin muistui mieleen...)

Paremman kuvan ja alkuperäisen reseptin löydät täältä: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/148078-halloumi-burgerit

Kommentit