Uunimakkara

Uunimakkara

(määrä riippuu lenkin koosta, 400g lenkistä syö n. 2 aikuista ja 2 pientä lasta, valmistusaika reilu puoli tuntia)

1 kpl lenkkiä (esim. 400g Lisäaineeton lenkki tai  280g luomulenkki)
n. 100g juustoa
(sinappia)

Aloita tarkistamalla tuleeko ostamasi lenkki kuoria. Leikkaa lenkkiin syviä viiltoja noin parin sentin välein. Ota juustosta höylällä yhtä monta viipaletta kuin olet leikannut viiltoja. (Halutessasi voit sivellä niihin myös sinappia).Taittele juustoviipaleet makkaraviipaleiden väliin. Laita makkara voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista makkaraa uunissa 225°C n. 20-30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkara saanut väriä.

Tarjoa perunamuussin ja paistetun sipulin kanssa.

Valitse lapsiperheeseen makkaroiksi mahdollisuuksien mukaan lisäaineettomia, sillä lasten sallittu nitriittiannos on varsin pieni ja jos perheessänne syödään esim. leikkeleitä leivän päällä, täyttyy tuo päivittäinen annos helposti jo yhden leikkeleen kohdalla.

Kommentit

 1. onpa herkullisen näköistä! :P

  VastaaPoista
 2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti