perjantai 14. helmikuuta 2014

Cappellin kanapasta

Tämä ruoka oli miun ehdoton lemppari kouluruuista ja olinkin hyvin onnellinen jokunen vuosi takaperin, kun paikallislehti julkaisi reseptin. Olen sitä tosin itse matkalla parannellut...

Cappellin kanapasta

(Noin 8 annosta, sillä meidän perhe syö tästä kahdesti, valmistusaika reilu tunti)

Mitä tarvitset?
400g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita (tähän minäkin valitsen poikkeuksellisesti valmiiksi marinoituja)
7,5dl vettä (alkup. ohjeessa luki 11 dl)
1 kpl kanaliemikuutio (itse käytän kasvisliemikuutiota ja alkup. ohjeessa luki 3kpl)
vajaa 1dl vehnäjauhoja
50g voita tai margariinia (alkup. ohjeessa luki 100g)
5 dl ruokakermaa (alkup. ohjeessa 6dl)
100g juustoraastetta
300g cappelli-makaronia (käy siihen muutkin makaroonit)
currya, sitruunapippuria, rakuunaa

Aloita kypsentämällä broilerisuikaleet. Laita pasta raakana vuokaan. Lisää pastan päälle paistetut broilerisuikaleet ja juustoraaste. Valmista ohut kastike: sulata margariini tai voi kattilassa ja lisää osa ruokakermasta. Lisää vähitellen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet sekä loput ruokakermat ja vesi.

Kaada kastike vuokaan, pastan ja broilerin pitää peittyä reilusti. Jos käytät suurta vuokaa, käytä kastikkeeseen enemmän vettä. Voit halutessasi sekoittaa ainekset vuoassa, hyvää tulee myös sekoittamatta. Paista keskitasolla 225°C 40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Anna vetäytyä ja nauti!

Jottei totuus unohtuisi... Puolet ehdittiin syödä, koska oli niin nälkä, että unohtui kuvata ensin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti