Linssi-perunapata

Tänään tehtiin lapsia viihdyttämässä olleen mummin kanssa linssi-perunapataa. Taaperomme ilmoitti annosta maistettuaan, ettei tykkää. Ei onnistunut operaatio piiloporkkana. Olisi pitänyt selvästi hienontaa enemmän. Annoin myös perunat pilkkoneelle äidilleni moitteita siitä, etteivät ne olleet lohkoja vaan paloja, mutta mummin rautainen kokemus osoitti, että lapsen odottaessa ruokaa nälkäkiukun vallassa ei kannata miettiä esteettisyyttä vaan sitä, miten ruoka kypsyy nopeimmin.

Linssi-perunapata

(noin 4 annosta, sopii +6kk ikäiselle!, valmistusaika noin 45 min)

Mitä tarvitset?
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
paprikajauhetta
0,5 l vettä
2 porkkanaa
3 perunaa
1,5 dl linssejä
1 prk tomaattipyrettä
1 tl sokeria (jos lapset yli 1v voit käyttää myös hunajaa)
persiljasilppua

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää paprikajauhe (itse käytin Espanjan tuliaisena saatua savustettua paprikajauhetta, mutta sitä ei oikein helpolla Suomesta löydä). Lisää kattilaan vesi ja porkkanasuikaleet, anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää perunalohkot ja keitä 15 minuuttia. Lisää linssit ja tomaattipyree ja hauduta vielä noin 15 minuuttia. Mausta.

"Jos teet ruokaa vauvalle niin soseuta 6-7 kuukauden ikäisen lapsen ruoka tehosekoittimella. 8-12 kuukauden ikäisen ruoka haarukalla. Pata sopii koko perheelle."

Mummin mielestä valkosipulia olisi saanut olla enemmänkin. Annoskoko on aika pieni, että jos ruokailijat tuntuvat nälkäisiltä niin lisää huoletta pari perunaa ja porkkanaa.Alkuperäinen ohje Herkullista kotiruokaa lapselle -kirjasta.

Kommentit